Klasična rinoplastika i što od nje očekivati

Mnogi pacijenti kad je rinoplastika u pitanju pitaju – što bih trebao očekivati nakon operacije? To je sasvim legitimno pitanje na koje ćemo danas probati odgovoriti.

Kad ste budni, trebali biste biti relativno bez bolova zbog dugotrajnog lokalnog anestetika koji se uvodi u nos dok spavate prije nego što je vaša rinoplastika započela. Glavna senzacija bit će začepljen nos, općenito začepljenost i malo bolnosti.

Morat ćete se nakon što je rinoplastika obavljena jako polako vračati svakodnevnim obvezama i predlažemo da se odmorite barem dva tjedna ako želite prikriti operaciju. Trebali biste očekivati ​​da se otok poveća 48 sati nakon operacije, a zatim popusti tijekom sljedećeg tjedna. Da biste otekline sveli na minimum, osigurajte da spavate oslonjeni na 2 ili 3 jastuka. Možda imate otekline oko očiju i može doći do pojave modrica, posebno ako su kosti preoblikovane.

U procesu dok je vaša planirana rinoplastika još u fazi konzultacija, najvažnije je definirati što točno želite promijeniti i kako to želite promijeniti. Kad je riječ o promjeni, razmotrite svaki dio nosa i treba li biti veći ili manji, pomakne li se gore ili dolje i tako dalje. 

Plastični kirurzi, ORL kirurzi i maksilofacijalni kirurzi su oni kojima je rinoplastika u malom prstu. Trebali biste posjetiti kirurga s iskustvom i predlažemo da posjetite više od jednog kirurga.

Postoji mnogo načina na koje se može postići isti rezultat i možda ćete pronaći da metoda jednog kirurga više odgovara vašem načinu života nego metoda kako se rinoplastika izvodi kod drugog kirurga. Na isti način, pronađite kirurga s kojim razvijate dobre odnose, odnos s liječnikom i pacijentom važan je, a kako ćete se viđati mnogo puta, dobar odnos donosi dividendu u smislu da vam um bude lak i daje vam povjerenje u savjete koje primate. Trebali biste se osjećati dovoljno opušteno da postavljate pitanja koja su vam potrebna prije nego što donesete odluku o operaciji.